خانواده اولین و مهمترین نهادی است که کودک در آن متولد شده و تربیت می یابد. بنابراین لازمه رشد سالم و طبیعی کودکان و سلامت روان آنها، پرورش در خانواده ای بهنجار و سالم است که بستر مناسبی را برای تأمین نیازهای رشدی کودک فراهم کند. هرآنچه که باعث اختلال در عملکرد خانواده شود، می تواند زمینه ساز آسیب در پرورش کودکان شده و منجر به پیامدهای منفی برای آنها شود. اعتیاد والدین یکی از این مشکلات است که کودک را در معرض خطر قرار داده و سلامت روان او را تهدید می کند.

واژه اعتیاد زمانی به کار می رود که فرد به مصرف موادمخدر وابستگی جسمی و روحی پیدا کرده باشد که در صورت استفاده نکردن آن دچار اختلالات روحی از جمله افسردگی و اضطراب می شود.

 زندگی یک فرد معتاد با یک زندگی عادی خیلی فرق دارد. کودکان در این خانواده‌ ها شاهد خشونت خانگی، سوء استفاده جسمی و جنسی، افسردگی، بیماری‌های روانی، طلاق و غیره خواهد بود و احتمال تمایل به انجام این نوع رفتار‌ها نیز در آن‌ها بیشتر است و در معرض شدید ابتلا به اضطراب و افسردگی و یا حتی خودکشی قرار دارند در اکثر مواقع این سوء رفتار آن‌ها به خارج از محیط خانه نیز منتقل می‌شود و آن‌ها با همسالان خود به سختی ارتباط بر قرار می‌کنند و معمولا به افرادی خجالتی و غیر اجتماعی تبدیل می‌شود

فرزندان والدین معتاد ، توانایی برقراری روابط صمیمانه با دیگران را ندارند و در این زمینه با  مشکل‌ روبرو هستند، زیرا از این هراس دارند که اعتیاد والدینشان آشکار شود، این مسئله باعث کاهش اعتماد به‌ نفس و گرایش به کمال طلبی در آنها می‌شود.

یکی دیگر از اثرات مخرب اعتیاد والدین بر کودکان ، احساس گناه آنهاست.گاهی اوقات هنگامی که والدین بر سر کودک خود فریاد می زنند او خود را گناهکار و به دلیل تمام اتفاقاتی که در خانه رخ می دهد مقصر می داند این احساس گناه نیز در آینده روی رفتار او تاثیر می گذارد.

 دیگر تاثیرات مخرب اعتیاد والدین بر کودک ، بی توجهی والدین است. در اکثر مواقع حتی زمانی که فقط یکی از والدین معتاد است پدر یا مادر قادر به ارائه خدمات و یا توجه به کودک خود نخواهد بود . چرا که تمام تمرکز آنها روی مشکلات خودشان است این نادیده گرفتن کودک ممکن است اورا به افسردگی و یا سایر مشکلات روان دچار کند.

زندگی کردن در خانواده هایی که هردو یا یکی از والدین به اعتیاد دچار می باشند بسیار سخت است. الدین معتلد در ابراز عشق و علاقه نسبت به فرزندانشان دچار مشکل می باشند. کودکان و نوجوانان زیر دست والدینی فاقد صلاحیت های والدینی رشد می یابند و اغلب این گونه بچه ها در درس ها موفق نیستند و قوانین اجتماعی را رعایت نکرده و و روابط اجتماعی مناسبی نداردند.

مشكلات روانی، كنجكاوی، ضعف اراده، فرار از زندگی تكراری، انگیزه‌های درمانی، و شخصیت نابهنجار فرد، مهم‌ترین علل فردی گرایش به اعتیاد می‌باشند. برخی از علل اجتماعی گرایش به اعتیاد عبارت اند از؛ در دسترس بودن مواد مخدر، بیكاری، نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی، محیط جغرافیایی و محل زندگی نامناسب، ضعف قوانین و ضعف اجرای آن، دوست ناباب، و ضعف دین‌داری در جامعه اشاره کرد.

 

در این بین می توان به افزایش شیوع اعتیاد در نسل نوجوان و جوان اشاره کرد زیرا این نسل ، بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض آسیب های مختلف از جمله اعتیاد هستند، لذا توجه ویژه برای حفظ این قشر از جامعه با آگاه نمودن هرچه بیشتر والدین نسبت به این آسیب ها و ابعاد مختلف آن بخش بزرگی از اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد محسوب مي شود.

 


سلامت در زندگی اعتیاد ,والدین ,کودک ,کودکان ,زندگی ,خانواده ,اعتیاد والدین ,احساس گناه ,مخرب اعتیاد ,اکثر مواقع ,سلامت روان ,مخرب اعتیاد والدین منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

نلی موویز همه چیز از همه جا پای نت چیست؟ آیا کلاهبرداری است؟ راهنمای خرید طلا و جواهرات مرجع کنکور ایران حامیران استیل