اعتیاد یکی از بلاهای خانمان سوز است که بنیان خانواده ها را از بین برده است. اعتیاد، باعث از بین رفتن زندگی و آینده شخص معتاد می شود. اما در این بین، نقش خانواده در بیماری اعتیاد بسیار مهم و فراموش نشدنی است. خانواده می تواند با پشتیبانی از فرد معتاد، او را تشویق کنند تا اعتیاد را برای همیشه کنار بگذارد.

نقش خانواده در بیماری اعتیاد و در مرحله آمادگی شخص برای ترک اعتیاد نیز بسیار مهم است. در مرحله آمادگی، شخص معتاد تصمیم به تغییر گرفته است و آماده ترک اعتیاد است، اما نمی داند که باید از کجا شروع کند. اینجاست که مهمترین نقش خانواده در بیماری اعتیاد نمود پیدا می کند و خانواده باید در کنار فرد معتاد باشد. در این مرحله متاسفانه بسیاری از خانواده ها اشتباه می کنند و فکر می کنند که دیگر نیازی به ادامه درمان نیست. اما پس از ترک اعتیاد، مرحله نگهداری آغاز می شود و نقش خانواده در بیماری اعتیاد و در این مرحله نیز بسیار مهم و اساسی است. خانواده در این مرحله نباید مدام فرد معتاد را چک کنند، بلکه در عین هوشیاری باید رفتاری از خود نشان دهند که شخص معتاد بفهمد که به چه اندازه خانواد او از ترک اعتیادش خوشحال هستند.

اگر خانواده درک خوبی از اعتیاد داشته باشند، می تواند برای فرد معتاد بهترین پشتوانه باشد و با وی بهترین رفتار را داشته باشند.شخص معتاد می تواند به اعضای خانواده خود اعتماد کرده و مشکلات احتمالی خود را در طول دوره درمان با آنها در میان بگذارد.

اعضای خانواده می توانند با حمایت های عاطفی و مالی، شخص معتاد را به بهترین نحو راهنمایی کنند.

شخص معتاد از اینکه اعضای خانواده در درمان او نقشی موثر دارند، بسیار خوشحال خواهد شد و همین به او امید و قدرت بیشتری برای ادامه راه خواهد داد.

بیشتر افرادی که در دوره ترک اعتیاد به سر می برند علاوه بر همراهی عاطفی به حمایت روانی خانواده نیز احتیاج دارند. بسیار دیده شده افرادی که برای ترک مواد مخدری از جمله ترک شیشه  تریاک و سایر مواد اعتیادزا اقدام کرده اند به دلیل سرخوردگی توسط اعضای خانواده دست از ادامه مسیر کشیده اند. به همین دلیل خانواده ها باید علاوه بر توجه بر نقش عاطفی به بعدهای روانی فرد در حال ترک نیز توجه کافی داشته باشند.

از جمله کارهایی که خانواده ها ها می توانند ببرای کمک به فرد معتاد انجام دهند:

·         همراهی بیمار تا مراکز و جلسات درمانی

·         سپردن مسئولیت و وظایف (ترجیحا از وظایف سبک و به تدریج مسئولیت ها و وظایف سنگین تر)

·         صحبت کردن با او در زمان هایی که میل به مصرف دارد و یاد آوری اهداف و زحمات او جهت تحقق درمان و ترک

·         تغییر محیط و از بین بردن آنچه که بیمار را به یاد مصرف می اندازد و وسوسه را در او تشدید می کند.

پس نقش خانواده در مراقبت از ترک همچنان باقی است. علاوه بر این لازم است خانواده بعد از ترک به فرد پاک شده اعتماد کنند و از سوءظن به او پرهیز کنند

 

منبع : https://www.beytoote.com/news/social/quit1-addiction-at-home.html


سلامت در زندگی خانواده ,اعتیاد ,معتاد ,مرحله ,اعضای ,·         ,بیماری اعتیاد ,اعضای خانواده ,داشته باشند منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

وب سایت رسمی دی جی مرتضی چیذری مرتضی چیذری چگونه براي كنكور و آزمون هاي استخدامي درس بخوانيم دانلود فایل سئو کلاه سفید Raylanjbianx3 Tapak تجارت فاركس بورس بازار انواع مبلمان در دکوراسیون منزل هاست دانلود عالی My Songs